Tidernas toner: Konsertserie i höst

 

Under hösten sker konsertserien Tidernas toner på CIK, tre tillfällen att bekanta sig med, eller nyförälska sig i, klassiska verk. 

 

Tidernas toner presenterar några av musikhistoriens mest kända verk av kompositörer och tonsättare såsom Antonio Vivaldi, Peter Tjajkovskij och Ludwig van Beethoven. Mer information om de individuella konserterna finner du i vår evenemangskalender.

 

Se fram emot en höst fylld av glimrande klanger, skickliga musiker och storslagna arrangemang!

 

Program

 

Två romantiker

 

Fredag 9 september

Två romantiker är den första konserten i konsertserien Tidernas toner. Konserten presenterar förgrundsfigurer från den tidsepok som kallas den Klassiska romantiken, den ryske tonsättaren Peter Tjajkovskij och den tyske Richard Strauss. Av stråksextett ur Sinfonietta Viginti med musiker från Hovkapellet.

 

Årstiderna

 

Söndag 9 oktober

Ett av musikhistoriens mest kända och älskade verk är Antonio Vivaldis De fyra årstiderna, fyra violinkonserter som på sin tid var banbrytande för hur musik kunde skapas. Vid denna konsert vävs musik ur Vivaldis violinkonserter samman med Astor Piazzollas musikaliska hyllning till Vivaldi, De fyra årstiderna i Buenos Aires.

 

Tre spelar två

 

Fredag 11 november

Under denna konsert av serien Tidernas toner presenteras musik av Ludwig van Beethoven och Antonin Dvorak med en pianotrio från Sinfonietta Viginti. Pianotrion består av en violinist, en cellist och en pianist och ger mycket solistiskt utrymme för de enskilda musikerna. Välkomna till en högtidsstund med musik av två av musikhistoriens giganter.

 

Biljetter

Under konsertserien finns möjlighet att köpa en paketbiljett där entré igår till alla tre konserter i serien Tidernas toner. Det går också bra att köpa biljett till de enskilda konserterna.

 

Ordinarie 195 kr
Under 25 år 150 kr
Paketbiljett 400 kr