KONSTEN I HUSET

Ett nav för den offentliga konsten

Knivsta Centrum för idrott och kultur är ett nav för den offentliga konsten i Knivsta. Det är Knivstas största satsning på konst hittills och bidrar starkt till kulturens närvaro i huset.

 

Här finns fyra stora konstnärliga gestaltningar och en konstkollektion bestående av 26 verk från kommunens konstsamling. Mer om konsten på CIK och hur arbetet gick till finns att läsa i Konstkatalogen.

Konstsamlingen

I korridorer och mötesrum på alla våningsplan i CIK finns delar av kommunens konstsamling utställd i en permanent kollektion av konst. Samtliga verk har köpts in under tiden som CIK byggts och totalt visas 26 konstverk av lokala, regionala, nationella och internationella konstnärer i olika tekniker.

Aktuell konst under hösten

 

Sandbergs galleri

Under sommaren arbetar konstnären Isa Winter Maxe med en ny graffitimural i ishallen. Verket beräknas vara klart i juli och kommer bestå till stor del av motiv och tankar från Knivstaungdomar som konstnären haft workshops och dialog med.

 

Isa Winter Maxe är baserad i Stockholm och ingår i graffitikollektivet Juntan. Verket finns att beskåda på ishallens läktare från färdigställandet och ett år framåt.

 

 

Stjärnvalvet

Under hösten och vintern händer det mycket i Stjärnvalvet. I september används rummet som vallokal men fylls senare i höst av kulturella arrangemang med prova-på aktiviteter, utställningar och samtal.

 

Konstutställningarna rullar på från och med vecka 41 då Robin Tinglöf ställer ut ”De assimilerade”. Därefter ser vi verk av Anette Wixner som i sin tur följs av en minnesutställning med Nils Eskhults måleri.

 

 

Visningar

Under hösten hålls visningar av konsten i huset för skolklasser inom ramen för kommunens program Kultur för barn och unga men det kommer även att finnas möjlighet för allmänheten att möta konsten i huset.

 

Den 20 oktober berättar Robin Tinglöf om din utställning och podd ”De assimilerade” i vilken han utforskar sitt eget förflutna som tillhörande resandefolket. Den 1 december leder kulturstrateg Jon Hulander en konstvandring genom huset och samtalar sedan med Anette Wixner i hennes tillfälliga utställning.

 

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar kring konsten i huset?

Jon Hulander

Kulturstrateg

018-347000 jon.hulander@knivsta.se