Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Soppköket: ”Från Taube till Piazzolla”

20 april, 2023, 17:30 - 20:00

120kr


Belén Romano och Analía Rego
är två musiker från Argentina med tangon i blodet. Deras repertoar “Från Taube till Piazzolla” speglar kärlek, passion och sorg som finns i tangomusiken. Allt som Taube blev förälskad i under sina år i Argentina.

Från sitt fattiga ursprung i hamnkvarteren vid Rio de la Platas delta till en strålande succé på Broadway under ett årtionde, vandrade tangon en lång väg som präglas av möte och tolerans mellan kulturer. I tangons dans, musik och poesi finns utrymme för alla. Där i ligger förklaringen till dess attraktionskraft.

Belén Romano är bandoneón spelare, sångerska och körledare från Buenos Aires, Argentina. Hon har medverkat i olika konstellationer som C.M. Bergerheim, Sten Källman och Liliana Zavala bland andra. Belén har en Konstnärlig magisterexamen i dirigering och kandidatexamen som musiklärare. Nuförtiden är hon bosatt i Uppsala där hon jobbar som sångpedagog och körledare.

Analía Rego är lärare i gitarr och konsertgitarrist. Utrustad med en ”romantisk och karismatisk” konstnärlig personlighet, kombinerar hon i sin stil den klassiska gitarrtraditionen med traditionen argentinsk tangogitarr. Analía är intensivt aktiv som lärare och konsertartist i Argentina, och gör på många internationella turneer (USA, Chile, Mexiko, Finland, Frankrike, Schweiz, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Italien och Sverige). Diskografi: Tangos a la Patria – PAI 3290 (2016), Cuando tú no estás – PAI 3257 (2015), De tango en tango – TEMPUS (2012), Un siglo de Tango – EPSA 1104-02 (2009), Entre tango y tango… Tango! (2000).

Program
17.30 Soppköket öppnar. Kvällens soppa: Argentinsk köttsoppa. Vegetariskt alternativ finns.
18.30 Konserten startar i restaurangen.

Biljettpris
120 kr inkl. soppa, hembakt bröd samt te eller kaffe.

Foto: Nicolas Foong

Om Soppköket
På torsdagskvällar kan du värma dig med en ångande mustig soppa med hembakt bröd för att sedan njuta av en konsert med nya spännande artister. Vårens soppkök presenterar vis- och popkväll med Frida Braxell och ”Från Taube till Piazzolla” med en tangoduo. Soppköket är mat för alla sinnen!

Köp biljett

Detaljer

Datum:
20 april, 2023
Tid:
17:30 - 20:00
Kostnad:
120kr
Evenemang Kategori:

Plats

CIK
Parkvägen 31A
Knivsta, 74175 Sverige
+ Google Map
Telefon
018-34 76 44
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Knivsta Kommun