Laddar Evenemang

Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dansens dag & Chicos Fritos med flamencodans!

29 april, 2022, 17:00 - 19:30

50Kr – 100Kr

Välkomna att fira Dansens dag (internationella dansdagen) tillsammans här på CIK med en sprakande flamencoföreställning, livemusik, nycirkus och ännu mer dans!

Tider och platser på CIK:

17.00-17.40 Torget- Musik och dans av elever från Knivsta Kulturskola

17.45-18.05 Scenen- Danskompani Volt visar utdrag ur sin kommande dansföreställning Rå

17.45-18.25 Stjärnvalvet- Prova på nycirkus med Andrew Morton

18.35-19.30 Scenen- Chicos Fritos med flamencodans (biljett krävs)

Under kvällen bjuder restaurang Kvarnen in till mat eller fika.

Chicos Fritos – med flamencodans!

Chicos Fritos med flamencodans är en föreställning för alla åldrar, både stora och små. Gruppen spelar en bluesig ökenflamenco på munspel och gitarr och tillsammans med dansaren Josefine Chiacchiero utlovas explosiva och färgsprakande rytmer från Spanien. Dramatisk roots-flamenco varvas med spansk låtpotpurri på kruka och munspel, rolig flamencokunskap och egenupplevda berättelser från Andalusien.

Medverkande:
Jonathan Bondesson – flamencogitarr & slagverk
Olle Pelayo Lind – munspel & flamencogitarr
Josefine Chiacchiero – flamencodans

Josefine Chiacchiero är flamencodansare samt masterutbildad scenkonstnär och har verkat som dansare och koreograf i mängder av professionella sammanhang. Som exempel har hon medverkat som flamencodansare i den internationella uppsättningen av Strindbergs Fadren i Miami. Josefine har studerat vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg samt för koreografer i Spanien.

Gruppen Chicos Fritos med Jonathan Bondesson och Olle Pelayo Lind låter som inga andra. Med hjälp av munspel och gitarr skapar de sitt eget sound. Influerade av det ödsliga uttrycket i Ennio Morricones musik i spaghettiwesternfilmerna – inspelade i östra Andalusien – blandar de bluesiga toner och westernklanger med den traditionella musiken från Andalucía Oriental: Tarantos, zambra, mariana, fandangos de Almería och tangos de Granada!

Jonathan Bondesson är Sveriges enda masterutbildade flamencogitarrist och ingår i många professionella sammanhang i flamenco-Sverige. Jonathan är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Fundationen Cristina Hereen i Sevilla. Han hyllades för skivdebuten Andalusien i minusgrader i branschtidningen Lira och fick en 4 i Dagens Nyheter. Med sin ringa ålder tillhör han den nya generationen av nordiska flamencogitarrister.

Olle Pelayo Lind är munspelare och gitarrist utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, samt i flamencogitarr och historia i Sevilla och Granada. Olle har spelat munspel och gitarr i vitt skilda genrer – allt från nordisk folkmusik med Arvika Blues Breakers och grekisk musik med stjärnan Maria Stellas till traditionell flamenco med Irene Pelayo.

Danskompaniet VOLT

Volt Danskompani är ett Uppsalabaserat danskompani som arbetar mycket med partnering och akrobatik på en grund av modern dans. Gruppen som består av sju dansare har funnits i ca ett år och arbetar just nu inför den kommande uppsättningen , vilket vi får se ett utdrag av här.

Inspirationen till uppsättningen är hämtad från naturen där en rå och brutal verklighet möter sköra och finstämda element. Samspelet mellan individer som organiserar sig leder till ett sökande där både krock och samklang uppstår och där tillhörighet spelar en stor roll.

Dansare:
Ester Hildebrandt
Hannele Jonsson
Ida Mandrén
Johanna Winge
Linnea Sahlin
Marielle Gustavsson
My Säfström

Projektledare/koreografer:
Johanna Winge
Marielle Gustavsson

Biljettpris:
Dans och musik med Knivsta kulturskola, dansföreställning med danskompaniet Volt samt prova på nycirkus är kostnadsfria aktiviteter.
Chicos Fritos – med flamencodans!
Vuxen: 100 kr
Barn/ungdom upp till 25 år: 50 kr

Köp biljett

Detaljer

Datum:
29 april, 2022
Tid:
17:00 - 19:30
Kostnad:
50Kr – 100Kr
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Scenen
Parkvägen 31 A
Knivsta, Knivsta 74175 Sverige
+ Google Map
Telefon
018 - 34 70 00
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Knivsta Kommun