Logotyp

Frågor och svar om CIK

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om CIK.

Båda sporthallarna blev klara i maj 2019.
Mellandelen med lokaler för scenkonst, kampsport, restaurangdel och kontorsplan blev klara i oktober 2019. Den 11 november flyttade kultur- och fritidskontoret in och den 2 december öppnade vi för allmänheten. Invigningen ägde rum den 7-8 december 2019 och hade under helgen 5000 besökare.
Ishallen blev klar i april 2020.

Enkelt uttryckt är passivhus ett mycket energisnålt hus där man minimerar behovet av köpt energi och maximerar intaget av ”gratisenergi”. Huset byggs huvudsakligen i trä. Namnet grundar sig på principen att ett hus passivt värms upp genom att man tar tillvara på värme från människor, elektriska apparater, instrålad sol samt återvunnen värme i ventilationssystemen. Värmeförluster minimieras genom god planering och noggrant genomförande med bra isolering, en kompakt form på byggnaden och ett tätt och välisolerat klimatskal. Läs mer om passivhus här på Kommunfastigheters hemsida.


Vi ser många vinster i att låta kultur och idrott mötas under samma tak, inte minst för alla spännande möten som kan och kommer att ske. Då behovet i kommunen finns av både sporthallar, isyta och en bra lokal för evenemang känns det logiskt, rätt och ekonomiskt hållbart att bygga allt under samma tak.

Gå in under menyn BOKA för att läsa mer om priserna, eller skicka en förfrågan till bokning.cik@knivsta.se.Ett prisexempel är att en förening som vänder sig till barn och ungdomar betalar 120kr/timme för sporthall A.

Är du privatperson och vill spela badminton kan du boka en tredjedel av sporthall B för 300kr/timme.

I CIK kan du träna i någon av de två stora sporthallarna, åka skridskor, utöva kampsport, gå på en föreläsning, teater eller konsert i den stora scenkonstlokalen, ta en god lunch eller fika eller bara sitta och njuta i någon av alla fina rum eller korridorer, kanske ta del av en temporär konstutställning i Stjärnvalvet (utställningsytan på plan 2). Det finns även kontor för uthyrning och olika typer av möteslokaler. Hur aktiv du vill vara i CIK bestämmer du själv, men det ska finnas goda förutsättningar till att spontant kunna delta i kultur- och/eller fritidsaktiviteter.

Hälsohuset står kvar tills andra beslut kommer. Om politikerna beslutar att bygga simhallsetappen, som det finns skisser och ritningar på, så kommer Hälsohuset att rivas och få nya lokaler. Inga beslut finns på detta idag.

Träningstider för CIK, som för övriga lokaler i kommunen kommer att fördelas efter inkomna förfrågningar. Näst på tur är det förfrågningar som inkommit för sommaren och hösten 2019 innan den sista april och de föreningar som lämnat sina önskemål kommer att få besked i slutet på maj. Kultur och fritid samplanerar alla lokalbokningar med Kontaktcenter på Knivsta kommun.

För stående terminsbokningar kan man se rutiner och vilken ansökan man ska använda på kommunens hemsida

knivsta.selänk till annan webbplats.

För ströbokningar går det bra att kontakta oss direkt på bokning.cik@knivsta.se

Gå till menyn BOKA för att läsa mer, men alltifrån 120kr/timme för barn- och ungdomsföreningar till 3000kr/timme om du är ett företag.

Det finns plats för 300 personer i ishallen, 300 i sporthall A och 398 personer i scenkonstlokalen.

Det kommer finnas cirka 100 parkeringsplatser.

Den kommer ha ett speldjup på 9,2 meter och en scenbredd på 18 meter. Det kommer att bli en ”Blå scen+” enligt Riksteaterns mått.

Ja. I samråd med Kultur och Fritid och näringslivsenheten.

Enligt den senaste återrapporteringen till kommunstyrelsen som skedde den 28 maj 2018 beräknas investeringskostnaden för Knivsta Centrum för idrott och kultur till 362 miljoner kronor. Total investeringskostnad, inklusive de kontorslokaler som ska hyras ut externt, beräknas till 390 miljoner kronor.