Logotyp

Gestaltningarna

120 konstnärer ansökte om att få skapa konst till Knivsta Centrum för idrott och kultur. Av dessa valdes slutligen fyra ut och tilldelades varsitt gestaltningsuppdrag.

Konstkonsult i konstprojektet var Karin Lindh och projektledare från Knivsta kommun Jon Hulander. Läs gärna mer om konsten i katalogen som finns att ladda ner längst ner på den här sidan eller hämta i Informationen på CIK.

Bild

Liva Isakson Lundin, Stockholm, har gestaltat luftrummet i foajén på plan två med sitt verk Moves. 100 meter bandstål kränger och vrids runt sig själv och flexar åt byggnadens alla riktningar och verksamheter.

Bild

Juri Markkula, Visby, har skapat konstverket Ivor to Ebon i korridoren på plan 2. Det är en 600 kvm stor målning/trärelief som tonar i 70 nyansskiftningar från ofärgat till svart. Verket är också en akustikvägg som bidrar till ljudmiljön i korridoren.

Bild

Susanne Vollmer, Stockholm, har i golvkonstverket Ett användbart foajégolv, fångat idrott, kultur och knivstaberättelser i olika mönster och figurer. Golvet sträcker sig över stora delar av plan 2 och är uppfört i tekniken terrazzo.

Bild

Cecilia Ömalm, Stockholm, har skapat konstverket Halvlek för entrétorget utanför huset. Det består av två infärgade betongskulpturer, en bandyklubba med boll och en pensel med färg.

Jag vill ladda ner konstkatalogen Länk till annan webbplats.