Logotyp

13 mars: Gitarrkonsert med Anabel Montesinos

Anabel Montesinos – en klart lysande gitarrstjärna från Spanien!

Bild

Test

Anabel Montesinos är ett av Spaniens mest uppmärksammade gitarrfenomen. Hon har belönats med en mängd internationella priser och utmärkelser och har fått både kritiker och publik att häpna med sitt oerhört virtuosa och innerliga spel. Nu är hon på efterlängtat besök med en vårturné i Sverige med bland annat verk av Bach, Ponce, Villa- Lobos Scarlatti och Barrios.

Hon laddar varje konsert med massor av energi och starka uttryck, och älskar rytmerna och melodierna i de spanska danserna. Anabel är uppvuxen i den kultur- och traditionsrika trakten kring Sevilla i Södra Spanien.

Idag turnerar Anabel Montesinos i både Europa och övriga världen och har framträtt på många av de största scenerna. Hon fick stående ovationer i Carnegie Hall i New York vid inledningskonserten på sin turné 2011 och har efter det framträtt både solo och tillsammans med orkester i en rad länder på flera kontinenter: Mexiko, Italien, Bahamas, Tyskland, Rumänien, Ryssland, bland annat.

När Uppsala Internationella Gitarrfestival 2010 hade den spanska gitarren som tema var det Anabel Montesinos och den alldeles nyligen bortgångne flamencogitarristen Paco de Lucía som stod för de mest bejublade konserterna. Om Anabel Montesinos uttryckte Paco de Lucía att ”hon har en varm, mycket djup kontakt med publiken.” The New York Times skriver så här om Anabel:

"Warm tone, and flawless performance by a virtuoso"

Arrangör: Knivsta kultur och fritid i samarbete med Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Datum 13 mars
Tid 19.30
Pris vuxna: 250kr
Barn och ungdomar under 16 år: 150kr

Boka biljetterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkomna!