Logotyp

Den Pedagogiska Designbyrån och Teater Pero på besök på CIK

Första Barnkulturveckan har ägt rum

Under vecka 37 genomfördes Barnkulturveckan för allra första gången på Knivsta Centrum för idrott och kultur. Arrangör var vi, Kultur och fritid, som tillsammans med inbjudna gästspel skapade ett varierat och inspirerande program. Biblioteket hade utställning i Stjärnvalvet under hela veckan.

”Vi ville köra igång CIKs första verksamhetsår med något härligt och roligt för alla våra barn, och tanken från början var att arrangera detta i maj då förskolans dag äger rum, men det fick flyttas fram på grund av corona”, säger Knivstas kulturchef Kristina Hadziresic.

Förskole- och skolbarn fick se teater, film och konst, lyssna på sagor, sjunga allsång, skapa instrument, animera egna kortfilmer med egentillverkade lerfigurer och pyssla. CIK gästades av Den Pedagogiska Designbyrån som höll i leranimationsverkstad, Teater Pero som spelade Kommissarie Gordon, Uppsala kortfilmsfestival som visade från hela världen, Kulturskolan som bjöd på härlig storsång och instrumentbyggarverkstad samt biblioteket som bidrog med en utställning i Stjärnvalvet. Så fint att äntligen få uppleva känslan av ett levande hus igen!

”Jag tjuvlyssnade lite på barnen i 2C från Högåsskolan under leranimationsverkstaden och de tyckte lektionen var den bästa någonsin. Bästa betyget vi kan få!”, berättar Sumaiya Syeda, barn- och ungdomsstrateg.

För de grupper som hade svårt att ta sig till CIK åkte danspedagoger från Kulturskolan ut till förskolorna - ett populärt erbjudande under rådande omständigheter. Planen att avsluta hela veckan med ett festligt disko fick ställas in för att säkerställa att barnen inte skulle hamna för nära varandra, men annars gick alla programpunkter att genomföra om än i lite mindre skala än planerat.

Vi hoppas att Barnkulturveckan blir ett återkommande arrangemang på CIK.

Till sist vill vi tacka alla elever och pedagoger som kom och deltog, så roligt att träffa er! Vi passar också på att tack alla medverkande gästspel för fantastiska insatser på plats, trots alla begränsningar under pågående pandemi.

På återseende!

/Knivsta Kultur och fritid

En lergubbe väntar på att få vara med i barnens filmer

Storsång med Kulturskolan i scenkonstlokalen

Elever från Högåsskolan skapar film

Teater Pero spelar Kommissarie Gordon