Logotyp
Hellä står i bygget där det snart kommer finnas en restaurang

Hellä Kautiainen står i det som ska bli restaurangen i Knivsta Centrum för Idrott och Kultur.

10 snabba till Hellä som ska driva restaurangen i Knivsta CIK!

Lena Malmborg, kommunikationsansvarig på Kultur- och fritidskontoret i kommunen, träffade Hellä Kautiainen, ägare till företaget Moroccan Spices Kök och Catering. Det är Hellä som tillsammans med sitt team kommer att driva restaurangen i Knivsta Centrum för Idrott och Kultur.

1. Hej Hellä! Vem är du?

Jag är 52 år gammal, född i Finland uppvuxen i Gävle. Jag är egenföretagare sedan många år tillbaka och driver två företag, Moroccan Spices och Lavendel Städ. Matlagning är mitt stora intresse och jag har arbetat med det i större delen av mitt liv. När jag inte jobbar eller lagar mat tycker jag om att resa, fixa i trädgården eller umgås med mina barnbarn.

2. Vad har Morrocan Spices Kök och Catering gjort tidigare?

Vi är ett familjeföretag och har arbetat mycket med catering innan. Vi har haft lite större catering uppdrag där vi levererat runt 150 måltider dagligen men även mindre uppdrag som middagsbjudningar, fester, bröllop etc. Vi driver även Vassunda Golfkrog.

3. Vad var det med huset och det här projektet som lockade?

En väldigt fin byggnad och en spännande kombination av idrott och kultur.

4. Vilken mat kan besökarna i Knivsta CIK förvänta sig på menyn?

En variation mellan husmanskost och internationell mat.

5. Hur arbetar ni med ekologisk hållbarhet, som är ett viktigt perspektiv i Knivstas vision?

Vi använder närproducerade och mycket ekologiska varor. Arbetar för att minska matsvinnet och tänker på miljön vid val av maträtter.

6. Vilken blir den allra första lunchrätten och när hoppas ni servera den?

Det kan jag inte svara på ännu, det får bli en överraskning. Vi hoppas att vi kan köra igång i oktober.

7. Kan ni redan nu säga vad lunchpriset kommer att ligga på?

Strax över 100 kr.

8. Kan vi förvänta oss en stående rätt i menyn – en ”Knivsta special”?

Vi kommer att ta fram en meny men vilken rätt som blir en ”Knivsta special” kommer våra restaurang besökare få vara med och rösta fram.

9. Finns det någon rätt som vi aldrig kommer att få se i er meny?

Blodpudding.

10. Vad ser ni fram emot mest med att driva restaurang i Knivsta Centrum för Idrott och Kultur?

Vi ser fram emot att få vara med att göra CIK till en trivsam mötesplats genom att driva en restaurang som har något att erbjuda för alla.

Vi ser fram emot första lunchen i Knivsta Centrum för Idrott och Kultur, och vad det blir får vi helt enkelt se. Den som väntar på något gott…

Välkommen Hellä och ditt gäng!

Hellä profilbild

Hellä Kautianen ska driva restaurangen i Knivsta Centrum för Idrott och Kultur.